2010-09-30

Spänning i vardagen

När jag skakade hand med den trevliga barnmorskan jag varit hos så många gånger tidigare hade hon lika gärna kunnat peka en pistol mot min tinning. Jag var livrädd. Det spelade ingen roll att så många innan mig gått igenom samma sak, och flera gånger dessutom, jag föreställde mig ändå det värsta och räknade med att min sista stund var kommen. När hon talade om att det var ett enkelt ingrepp och att det skulle gå snabbt och smidigt (men att de trots detta behövde vara två, huh?) lugnade jag dock ned mig en aning.
Och ja, fort gick det, så mycket kan jag väl säga. Ont gjorde det också, men med tanke på att jag förberett mig för döden så var det överkomligt. Som en stark och plötslig mensvärk ungefär. Med tanke på deras glada utrop, nöjda miner och allt beröm jag fick när det var över hade man kunnat tro att jag klämt ut en unge eller åtminstone sprungit maraton. Men å andra sidan, jag varken grät eller svimmade (vilket inte verkar allt för ovanligt), så det gick nog ganska bra. Och här slänger vi in en bild på mig + sladdar och min älskade vetekudde, för att undvika att det bara blir massa text. Ni får själva lista ut vem som är vem!
Efter detta lyckades jag möta upp Aleeks i väntrummet (tack bebis!), ta mig ut i friska luften och sen traska för att möta mamma som skulle ta mig hem. Ungefär där slutade jag också fungera som en ordentlig människa. Blev ruskigt trött, fick svårt att formulera mig och var sjukt fumlig. Slog omkull allt jag rörde vid, inklusive min kamera som dock klarade sig bra, tog fram tandtråd istället för Ipren och liknande normala ting. Det blev att inta sängläge, som bara avbröts för ett besök i affären (fast det visste ni ju). Det kändes ungefär som att någon höll på att stycka min livmoder. Härlig känsla. Men som sagt, jag överlevde och nu sitter den där den sitter. För er som inte hänger med i vad jag pratar om eller vill läsa mer om själva spiralen, klicka här.
Idag mår jag dock oförskämt bra, har till och med varit ute och promenerat i det helt underbara höstvädret och kameran fick följa med.

Nu ska jag knåpa ihop en spellista med lite mysig musik på spotify, och även börja skriva på det utlovade dreadsinlägget. Hoppas att ni har det fint!

2 kommentarer:

  1. kan inte du länka dina playlists? :3

    SvaraRadera
  2. Hohoh jodå, skulle jag väl kunna göra!

    SvaraRadera