2011-09-04

Söndagsbrunch för både kropp och själ


Att äta pannkaksbrunch på söndagar är en högst angenäm syssla och definitivt en blivande tradition i min enmansfamilj. För förutom att det är så väldigt gott är dessa även snälla mot både djuren och magen. Precis som det ska vara. Servera gärna tillsammans med äppelmos, skivad banan och en gnutta kanel för mesta möjliga gastronomiska välbehag. Ganska så fenomenalt, om jag får säga det själv.


Veganska snällpannkakor

3 dl sojamjölk
0,5 dl fullkornsvetemjöl
0,5 dl grahamsmjöl
2 msk vetekli
2 msk sojamjöl
1 msk pofiber
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt

Blanda de torra ingredienserna och vispa sedan ner mjölken till en jämn smet. För tunn? Ha i mer mjöl. För tjock? Mer mjölk. När detta är gjort kan man med fördel låta smeten vila i kylskåp i ungefär trettio minuter. Det gör nämligen att pannkakorna håller ihop bättre vid tillagning. Stek i lite olja eller mjölkfritt margarin och låt sedan väl smaka!

1 kommentar:

  1. tack för recept! bara en fråga: är du vegan eller vegetarian? tyckte du postade bilder på ost och sånt innan så undrade bara :)

    SvaraRadera