2011-11-15

Svar på frågestunden del I

Kul att ni var så många som ställde frågor, blev nästan lite förvånad. Svaren kommer i två omgångar för att det inte ska bli så himla mycket på en gång, och första delen har ni här. Puss!

Kollade lite längre bak i ditt arkiv och såg att du hade en väldigt fin ponny. Kan inte du berätta lite mer om honom/henne? Hästar är verkligen ett underbart djur.
Åh, skulle kunna skriva en hel roman om henne, min själsfrände i en ponnykropp. Helt fantastiskt hur man kan klicka så med ett djur, även om jag inte tycker att det är så konstigt egentligen. Hon är i alla fall en sextonårig new forest som varit min i snart sju år. Vi har tävlat på skapligt hög nivå i både hoppning och dressyr, främst i det senare. Mest av allt är hon dock min bästa vän med en enorm personlighet som jag inte skulle byta ut mot något i världen. Nu när jag pluggar är hon dock min mammas (det är henne jag har att tacka för mitt hästintresse från början) vilket jag är evigt tacksam för. Hade det inte fungerat att ha det så skulle jag förmodligen gått under.


Brukar du skriva dikter? Vad för slags böcker tycker du om? Hur ofta fixar du din "utväxt" när dreadsen vuxit ut? Känns som jag skulle kunna fråga så mycket mer men det är det enda jag kommer på för tillfället xD
Skrev mycket dikter när jag var yngre, nu blir det mer sådant som ni ser på bloggen. Mycket ligger som utkast och publiceras aldrig. I bokväg slukar jag faktiskt det mesta så länge det är skrivet på ett intressant eller vackert sätt. Språket är ofta viktigare än innehållet, hah. Utväxten färgar jag ungefär en gång i månaden!


Vart brukar du köpa dina kläder/skor? Förälskat mig i den här tröjan: http://lillhurricane.blogspot.com/2010/12/lite-smakyligt-sadar.html#comments
vart köpte du den? Vilken är din favoritfärg? Blir dreads tjockare/större ju längre man har dem eller är det bara om man virkar i hop dem? (Känns som dina dreads är tjockare än de var förr, eller har jag fått det helt om bakfoten?) Tuperar man håret innan man virkar det till dreads? Blev massa frågor nu haha hoppas du orkar svara, ha det bäst!

Flest plagg har jag nog från H&M, asos.com eller second hand. Har fått många frågor om den där tröjan som tyvärr är just ett second hand fynd och antagligen mitt bästa köp någonsin. Tre tjugolappar på myrorna och den tycks aldrig kunna slitas ut, så himla bra! Favoritfärgen är någon sval, ljus och lite dimmig tror jag. Må vara lite diffust men jag kan liksom inte bestämma mig.
Du har så rätt i att mina blivit tjockare. Vet faktiskt inte om det är något generellt, men i och med att de "satt sig" har de även blivit grövre. Har inte virkat själva dreadsen speciellt mycket. Ja, det gör man!Fröken Hurricane under en fotolektion, februari 2009.

Hej! kan du posta en gammal bild på dig? typ före du skaffade dina dreads, sånt e kul :D hur ser din vinter ut, några planer?
Hahah, åh! Har så roliga bilder från när jag var femton år svart och svår, men hittar dem inte för tillfället. Får duga med några helt okej gamla. Min vinter består av någon veckas ledighet i jul, då jag ser fram emot att umgås med min familj, mysa och pyssla med sådant som hör högtiden till. Nyår firas tillsammans med min raring och sen är det full rulle i plugget som gäller, precis som vanligt. Är dock taggad!

Maj, samma år.


Hej lilla pärla:) kan inte du berätta lite om utbildningen som du går? lite mer om vad det är du läser, lite kurser du gått/går/ska gå osv. vad det är du vill jobba med sen, något speciellt område? & hur det går för dig nu. är så nyfiken =) peace!!


Jag pluggar på socionomprogrammet vid Linnéuniversitetet i Växjö och är inne på andra terminen av sju, den är alltså tre och ett halvt år lång. Hittills har vi läst om vad socialt arbete innebär i praktiken, politik, historia, grundläggande juridik och nu är vi inne på psykologidelen vilket jag tycker är allra roligast. Utbildningen är alltså oerhört bred och det är många gånger man funderar på varför man till exempel ska läsa om vem som får bilen vid en bodelning eller hur eu-parlamentet är uppbyggt (även om det självklart är nyttig allmänbildning), men det behövs för att kunna gå vidare. Senare har vi även praktik i ett halvår och dessutom chans att fokusera mer på ett särskilt område, exempelvis kriminalvård eller barn och ungdomar.
Jag vill helst jobba med ungdomar och då i förebyggande syfte. Kanske starta upp ett eget projekt för att fånga upp dem som riskerar att fara illa innan de hamnar på botten. Tiden får utvisa! Än så länge går det bara bra, men jag ska inte säga för mycket innan vi får tillbaka juridiktentan.. hah.Jag undrar lite angående din skola och ditt pluggande, för som jag förstått så pluggar du i en annan stad?
Hur gick du till väga, hur gör man med pengar,
kan man söka bidrag, hur ska man gå vidare?
Jag själv vill plugga på annan ort fast gymnasiet.
Men det kanske fungerar ungefär likadant att gå till väga på så vis.
Sen vill jag säga att du är hur fin som helst och jag älskar din blogg!

Tack gullet! Ja, jag gör ju det. Har dålig koll på hur det går till på gymnasiet, men jag vet att det finns goda möjligheter att plugga på annan ort om staden man bor i inte kan erbjuda samma utbildning. Eftersom att jag läser på universitetet har jag möjlighet att ta studielån från csn, och det är det tillsammans med studiebidraget som gör att jag klarar mig.
Tror dock att det är dina vårdnadshavares plikt att försörja dig under tiden du studerar på gymnasienivå, men du borde kunna vända dig till socialstyrelsen för att ta reda på mer.


 

2 kommentarer:

 1. Du är så otroligt fin, jag måste bara säga det!
  Och tack för ditt svar!

  Jo, föräldrarna har försörjningsplikt till det år jag fyller 20 eller om det är 21, nu blev jag väldigt osäker.
  Staden jag går i erbjuder samma program som jag vill plugga, men det är som så att jag inte trivs i den här staden.

  Vid mer svar skulle du kunna vända dig och svara på detta på ec, det kanske är lite lättare så!
  Tack för ditt svar fina, puss!

  SvaraRadera
 2. melissa: why don't you just google it!? hahaha

  inte särskilt svårt

  SvaraRadera