2012-08-23

Avskedsmys och födelsedagsfirande

Igår hade jag besök av några av de kvinnor jag tycker allra mest om, det vill säga Aleeks, Milla, Sofia och Therese. Fantastiska människor vill jag lova! Vi samlades i alla fall en sista gång för den här sommaren innan jag beger mig neråt i landet igen. Åt gott, konverserade och bara hade det fint. Sofia fyllde dessutom passande nog år precis på dagen och det är ju väldigt mycket roligare att fira än ett avsked, om jag får säga det själv.


Och när man fyller år ska man ju såklart ha tårta också, något annat vore ju befängt. Kan även hända att baka är bland det roligaste jag vet och det är ju dumt att inte ta chansen, liksom.


Det blev i alla fall en hygglig skapelse med smak av hallon/citron och vit choklad. Botten består av vit kladdkaka, sedan ett lager hallonröra, tårtbotten av sockerkakstyp, lemoncurdgrädde, sockarkaka igen och så frosting av vit choklad/cream cheese. Toppat med färska hallon och maräng. Gott!


Nu ska jag försöka ge mig ut på en promenad mellan skurarna, för att sedan packa tillbaka alla mina saker i ikeapåsar. Imorgon bär det som sagt av hem till mig igen. Hem hem hem. Till mitt eget. Och visst känns det jobbigt i hjärtat att behöva lämna allt som är mig så kärt här i eskilstuna, men på samma gång längtar jag så att jag håller på att gå ihjäl. Efter det där hemmet som är mitt, efter att få börja skolan igen och mest av allt efter de fantastiskt fina människorna som håller till där och som jag verkligen saknat så oerhört mycket. Väljer att se det som att jag är osedvanligt lyckligt lottad som har hjärtat på flera platser i detta avlånga land. Och det är ju fint. Himla fint.
.

(Och något annat som är himla fint är ni, kära läsare. Tack för att ni återkommer och särskilt tack för era ständigt uppmuntrande och vackra ord. Om ni visste vad det gör. Puss!)

5 kommentarer:

 1. Precis det jag tänkte när jag läste texten skrev du; så fint det är att du är så trygg och mår så bra på så många ställen! Det är verkligen något att uppskatta och vara tacksam för. Att du kan se att det är som att du har flera hem..! :)
  Och förresten - tårtan ser ju sjukt snygg ut! Sedan vet jag om jag hade gillat kombinationen av smakerna, men på bild är den en riktig stjärna! (tack vare fotograf eller motiv, så säg?)

  SvaraRadera
 2. Den tårtan såg inte helt fel ut!

  Och gud så glad jag blev av inlägget nedan, så stolt över dig! Kram

  SvaraRadera
 3. Tårtan ser helt fantastisk ut! älskar vit choklad.

  SvaraRadera
 4. Fin tårta

  Sv: tack för din kommentar det är sånt som betyder något :)

  SvaraRadera
 5. Alltså, åh så gooooooooott det ser ut! (Sen måste jag bara säga att du är sanslöst fin också. På riktigt liksom!)

  SvaraRadera