2011-10-13

Pluggångest och lasagnerecept

Jag liksom känner hur den kommer krypande längs med ryggraden. Sticker och kliar och skapar ett allt mer påträngande obehag. Klibbig och hemsk är den. Den där tentaångesten som tar allt större proportioner. Herrejösses, någon som har lite självdisciplin som ligger och skräpar i ett hörn? Jag skulle betala dyrt, för med några hundra sidor av sociallagar att plöja igenom krävs det en hel del sådan. Mmm, ljuva studentliv.


Men över till något helt annat då. Två fina flickor frågade efter receptet på lasagnen som gjordes häromdagen, och även om jag mycket sällan går efter sådana kan jag ju åtminstone avslöja vad den innehöll och hur utförandet gick till. Just den här är med färs men det fina med lasagne är ju att man kan göra precis hur man vill, principen är ungefär densamma oavsett vad man har i. Våga experimentera, gott folk.

Vegansk lasagne med sojafärs

- Sojafärs (jag använder mig av goodsoy's grova)
- Gul lök
- Färska champinjoner
- Krossade tomater
- Lasagneplattor (gärna fullkorn)
- Sojamjölk + grädde
- Olja att steka i/smörja formen med
- Diverse kryddor

Fräs lök och champinjoner i en stekpanna. Häll på färsen när löken blivit mjuk och lite genomskinlig. Krydda efter behag. Ha sedan i tomatkrossen och låt puttra en stund. Smörj under tiden en ugnsfast form och varva sedan lasagneplattorna med färsen. Se till att avsluta med ett lager färs. Häll på en lagom mängd mjölk. Alltså inte för mycket för då blir lasagnen alldeles blöt och tråkig men inte heller för lite. Då blir den torr och plattorna förblir hårda. Gå på känsla och häll hellre på mer vätska under tiden den tillagas om ni märker att så är fallet. På med sojagrädde på toppen och ställ in i mitten av ugnen. 225° i ungefär 30 minuter kan nog vara lagom. Lasagnen är färdig när plattorna är mjuka. Servera med en god sallad och låt smaka!

3 kommentarer:

 1. Hoppas det ordnar sig med pluggångesten!

  Och lasagnen verkar supergod!
  Måste verkligen testas!

  SvaraRadera
 2. Tack så mycket Matilda! :D Detta får bli fredgas mysmat till mig och min älskling idag! :D

  SvaraRadera
 3. hittade precis din blogg! Gillar den verkligen. Du har verkligen apsnygga tatueringar och passar jätte bra i din septum piercing! (:

  SvaraRadera