2011-11-23

Svar på frågestunden del II

Här kommer andra och sista delen med svaren på era frågor!

Hej! Älskar din blogg, och måste bara fråga, hur redigerar du dina bilder så de får sån där härlig kännsla? De är så himmla fina! Älskar dina dreads med, blir riktigt sugen på att skaffa själv haha :) Ha det bäst!
Tack så mycket, det värmer! Jag jobbar mycket i olika lager med färgjusteringar, ljus och filter beroende på vilken känsla jag är ute efter. Det finns många jättebra guider på nätet, så googla bara om det är någon särskild stil du är ute efter så ska du se att du hittar en mer utförlig beskrivning!


Hej, jag är en liten människa som är himmlans förtjust i din blogg! Har följt den ett tag men varit för feg/blyg för att kommentera. Du både skriver fint och är fin! Du har gjort mig sjukt sugen på att skaffa dreads haha. Måste bara ställa en fråga, vart brukar du innhandla dina kläder? Var bara tvungen att fråga, är förälskad i din stil, speciellt i den stickade tröjan jag såg en bild på längre bak i arkivet. (2010-12-22)
Ha det bäst!

Men gulliga du, tack så hemskt mycket! Som sagt så kommer de flesta av mina kläder från typ h&m, second hand och asos.com. Topshop och monki är också ett par favoriter. Jag får liksom passa på att handla lite efter säsong, svårt att få tag på blommiga klänningar i fina färger mitt i vintern.. haha.

Vad lyssnar du på för musik/band? :)
Indie, pop och folk. Gärna kombinerat! För tillfället låter det mest såhär.


tänkte passa på att fråga hur du upptäckte ditt intresse till mat? i och med att du startat en separat matblogg och sådär :) och kanske hur du sminkar dig samt tar hand om din hud, du är ju alltid så himla himla fin ju!
Intresset för mat har jag förmodligen ärvt av min käre fader, som alltid varit väldigt kreativ i köket. När jag dessutom bestämde mig för att sluta äta kött var det som att få upp ögonen för en ny värld. Älskar att laga mat, så himla roligt!
Och tack och tack, gulliga du! Sminkar mig inte särskilt mycket eller avancerat, tycker mest att det är segt. Foundation + ett matt puder, målar ögonbrynen med penna, på med mascara och läppstift och så är det klart! Min hud är väldigt enkel och förhållandevis problemfri, men jag ser till att tvätta ansiktet med särskild ansiktstvätt och att aldrig sova med smink.

Dreadsbebisar, sisådär fyra månader gamla.
Ganska så mycket längre och smalare än nu.
Längden beror dock mest på att de är friserade, plus slitet löshår.

Hur länge har du haft dina dreads och hur sköter du de?

De fyller två år i december! Jag tvättar med dreadstvål ungefär en gång i veckan, rullar dem medan de är blöta, virkar utväxten efter behov och ibland även längderna när jag tycker att de behöver lite struktur. Sprayar även med särskild balsamspray om de känns spröda. Mer att läsa om dreadsen finns här.

Ungefär nio månader gamla.

en liten önskan bara som egentligen inte har med detta att göra: skulle du kunna posta bilder (om du har några) på hur dina dreads såg ut i början och hur de förändrades allteftersom? skulle vara himla fint!
Varsågod! Har inte jättemånga bilder, men letade upp några.

Elva månader, alltså för exakt ett år sedan och halvvägs in i blonderingen.
Herrejissus så fort tiden går!

Det var allt för den här gången mina vänner, puss!

2 kommentarer:

  1. oj, vad ofta du tvättar dina dreads! förstår inte hur du orkar. jag tvättade mina för en månad sedan, men innan dess gick det fyra år.

    SvaraRadera
  2. Hej! Intressant blogg, och grymt snygga dreads :) Är sjukt sugen själv på att göra dreads, måste få till hårfärgen lite bättre först ;) hehe. En sak jag undrar över är utväxten som blir. Det håret är ju inte "dreadat" så att säga. Måste man tuppera och virka det för att hjälpa det på traven eller låter man det bara vara så fixar det sig själv?

    SvaraRadera