2010-09-27

Måndagsmums

Äntligen vardag. Vardagar är enligt mig lite lättare att överleva. Passade på att fira med en dunderfrukost eftersom att frukost är lite utav det bästa som finns. Det blev scones såklart.

Dock en egen variant som är både grövre och magrare än vanliga, då jag föredrar det till frukost. De blir något torrare men annars tycker jag inte att det är någon större skillnad. Gör dina egna såhär:
 • 2 dl havregryn
 • 3 dl grahamsmjöl
 • 2 dl vetemjöl special (eller vanligt)
 • 4 tsk bakpulver
 • 1 tsk salt
 • 2 tsk rapsolja
 • 2,5 dl vatten
Blanda ihop och grädda i ugnen, 250 grader i cirka tio minuter. Vanligtvis räcker degen till fyra normalstora scones, men jag gjorde sju stycken små och det fungerade jättebra det med.

Och här har ni resultatet. Grönt "orientaliskt" té som smakar lite mintigt och kryddigt (det obligatoriska kaffet drack jag medan jag väntade på att mina scones skulle bli färdiga), brämhults ananas- och apelsinjuice, scones med örtpastej och ekologisk västanost (löpefri och god) och till sist vaniljyoghurten jag presenterade här, tillsammans med ett halvt rivet äpple, några bananskivor och kanel. Bättre start på dagen kan man knappast få, det vill jag lova er!

5 kommentarer:

 1. ÅH! SER SÅ GOTT UT! Harmoniskt liksom! Men jag ba "Vart är Matildas kaffe?" hahaha. Fast sen läste jag ju, tihi =D.

  SvaraRadera
 2. Hela din blogg är harmonisk! Jag känner ett lugn av att komma in här och läsa dina texter och se på dina bilder.. Och dina scones, ja dom ska jag minsann prova när jag har ätit klart min soppa. Jag är så dålig på att baka och dona tråkigt nog, det blir så när vi bor som vi gör.. guud vad jag längtar efter nya lägenheten med ett ordenligt kök! Då kommer frysen vara full med mat och bröd, aldrig mer skräpmat... Jaja. I vilket fall så ville jag bara säga nåt. Vet inte riktigt vad.

  Och ja, är mannen nöjd så dansar själen känns det som. Det finns ingenting bättre än att ha en lycklig pojkvän!

  SvaraRadera
 3. Åh, blir glad ända in i själen, va fin du är!
  Att baka är så härligt, och då vet man dessutom precis vad som är i och kan undvika sådant som egentligen inte är nödvändigt, aldrig fel! Kan tänka mig att det blir knepigt, själv passar jag på nu när jag fortfarande bor hemma och har ett helt kök att härja fritt i, haha.

  SvaraRadera
 4. Alltså dom här sconesen är så himla goda! Och så lätta att göra! :D

  SvaraRadera