2012-07-11

Svar på frågestunden

Det dröjde något längre än planerat då jobb och häst upptar det mesta av min tid just nu, men här kommer i alla fall svaren på frågorna. Vissa är så himla svåra att svara någorlunda kort på och skulle egentligen behöva helt egna inlägg, men jag har gjort mitt bästa. Vidare frågor är såklart alltid välkomna om det är några oklarheter! 

Har du någon diagnos i och med att du i förra inlägget skrev att du fick medicinsk hjälp? Styrkekramar! <3
Jag blev nyligen diagnostiserad som bipolär och har alltså äntligen kunnat få rätt hjälp, som passar min sjukdom och mig. Tänkte skriva lite mer om det snart för att kanske reda ut lite. Tack! <3


Jo, jag har en liten fråga, en ganska personlig, vi får se om du känner för att svara eller inte.
Har du haft en ätstörning eller något slags problem med mat/hjärnspöken över lag?
Den här frågan är så himla svår och jag vet inte riktigt hur jag ska formulera mig, främst för att jag inte riktigt kan kategorisera det hela själv. Jag skulle dock inte vilja påstå att jag har en ätstörning, mest med tanke på alla där ute som verkligen är sjuka. Jag klarar mig liksom, det går fint. Att jag har ett skevt förhållande till mat och träning är däremot sant och beror på ovan nämnda diagnos. Innan jag fick rätt behandling var jag "tvungen" att hitta någon form av trygghet/kontroll/självskadebeteende för att lindra ångesten, vilket var lätt gjort med kaloriräkning och siffrorna på vågen. Äntligen något logiskt, liksom. Något att ta fasta på när allt annat snurrade och inte ville fungera som det borde.
Nu när grundproblemet börjar nysta upp sig och jag inte alls lider av samma ångest så har dock en hel del av mina "följdsjukdomar"och tvång automatiskt försvunnit. Det svåra är att hitta tillbaka till ett normalt och avspänt förhållande till mat och träning, då det är förknippat med så himla mycket jobbigt. Någonstans på vägen har jag dessutom tappat uppfattningen om hur mycket och när och vad man bör äta vilket gör det hela ännu lite mer problematiskt. Skillnaden är att jag idag kan resonera med mig själv på ett helt annat sätt. Då jag tidigare lät dåliga ångestdagar gå ut över min kropp inser jag numera att jag inte får låta mig påverkas så. Att det onda går över och att jag måste ta hand om mig. Nu vet jag ju att jag faktiskt vill och förhoppningsvis kommer överleva ett tag till, och då är en fungerande kropp ganska bra att ha.
Blev kanske lite långt svar men det finns så himla mycket att skriva, försökte i alla fall göra mig förstådd på ett så kortfattat sätt som möjligt. Fråga igen om det är något!

Är du ätstörd? Kan du berätta mer om det? /Kämpande anorektiker
Se föregående svar och lova att fortsätta kämpa!

din träningsabstinens? är det typ tvångstankar eller för att du känner att du behöver gå ner i vikt? (hoppas du inte tar denna frågan fel, för du behöver verkligen inte gå ner!)
har du verkligen ingen aning om varför du har tappat i vikt? inte ens minsta lilla undermedvetna som vet någonting? vad brukar du göra när du har tråkigt/ensamstund/bara gå hemma dag?
Kram på dig du otroligt vackra människa!

Det handlar numera bara om gamla tvångstankar som gör sig påminda när jag inte är tillräckligt på min vakt. Det är en riktig balansgång det där, och när jag inte är helt stabil har jag hemskt lätt för att falla tillbaka. Nuförtiden tränar jag ju enbart för att det är skönt och bra för kroppen, inget annat.
Jag har uppenbarligen haft svårt att få i mig tillräckligt med energi för att täcka mitt dagliga behov, och det verkade inte spela någon roll att jag bytte ut träningen mot en påse godis om dagen (utöver vanliga maten såklart) för att verkligen se till att ligga på överskott. Innan det vet jag ju att jag skött mig dåligt, men det är svårt när man inte orkar med livet rikigt. Försöker för tillfället åter lära mig hur jag ska äta för att hitta någon slags balans. Men nej, jag vet inte alls vad kroppen tog sig till där ett tag. Nu går jag dock inte ner längre vilket är ganska skönt.
När jag går hemma så brukar jag ärligt talat ägna mig åt att mest bara dagdrömma. Det är inte klokt hur många timmar jag drömmer bort. Annars pysslar jag och fixar med sådant som behöver göras. Brukar dela upp sysslorna över veckan så att jag åtminstone har något att göra varje dag. Behöver mina rutiner för att må som bäst.
Kram på dig själv, fina du!

- Vart skulle bo i världen om du fick bestämma?
- Hur många sms skickar du per dag?
- Hur går det för dig i skolan?
- Vad ska du göra i sommar?
- Favorit film?
- Favorit maträtt?
- Vad tränar du för något & hur många gånger i veckan?
- Vad har du för personlighet?
- Vad drömmer du om i framtiden?
- Favorit smak på glass?

- Måste vara tråkig och säga Sverige, tycker ändå att svenska naturen är fantastisk!
- Inte alls särskilt många.
- Bara fint faktiskt!
- Jobba, njuta av att bo i villa, pussa på min häst och åka till gotland!
- The notebook, hopplös romantiker.
- Såhär på sommaren är det sallader av alla dess slag, gärna med kombinationen sött och salt.
- Just nu ingenting förutom promenader.
- Tantig och barnslig och ganska mycket på många sätt.
- Jag drömmer om att starta mitt liv, lära mig att vara jag och att må bra.
- Älskar glass och all glass är bäst!

vad är det finaste du vet?
hur träffades du och din pojkvän?
finns det symbolik/speciell mening bakom dina tatueringar?

De där små sakerna i livet som plötsligt får det att pirra i magen av lycka, kan vara så himla mycket och ingenting särskilt men det är det finaste.
Vi började skriva till varandra på bilddagboken för ungefär sex år sedan, och när jag några år senare skulle ner och träffa en gemensam kompis passade vi på att ses. Och ja, på den vägen är det!
Hjorten är egentligen bara fin medan sparvarna symboliserar hemma för mig. De andra två talar nog för sig själva!

Vad använder du för smink & hudvårdsprodukter?
.. hårprodukter?
.. skor?

Alltså det är så väldigt olika från gång till gång om man pratar märken. Men jag tvättar med ansiktstvätt och sminkar med foundation, puder, mascara och läppstift. Till håret använder jag ett särskilt schampo för dreads och skor har jag alldeles för många av!

  Först vill jag bara säga att du är vacker som en sagoprinsessa.
Mina frågor:
- Vad är din högsta drömm?
- Vad ville du bli när du var liten?
- Vad var ditt favorit barnpogram?
- Band/artister du gillar?
- Vilka länder drömmer du om att besöka?
- Vad tycker du om stora åldersskillnader i förhållanden? (är kär i en 10 år äldre kille...)
- Om du var ett djur, vilket skulle du vilja vara?
- Vilka är dina favoritaffärer?
- Vilken är din favorit årstid?
- Favoritfärg?
- Snälla, om du har lust, lägg upp fler recept! :)
Ganska många frågor haha, förlåt! :)
Kram

Men alltså gulligull, tack!
- Låter väl så himla klyschigt, men just nu drömmer jag om att få må bra. Att ta min examen och finna en fungerande tillvaro som jag trivs med, tillsammans med människor jag tycker om och som tycker om mig.
- När jag var liten ville jag bli ridlärare eller konditor!
- Pokémon och my little pony, haha.
- Gillar det mesta som är poppigt och som går att studsa alternativt gråta till.
- Vill besöka de där små guldkornen jag inte ens vet om ännu.
- Haha aaw! Jag tycker att det beror på hur gammal man är och vart man befinner sig i livet. Det kan vara så stor skillnad mellan en femtonåring som går i grundskolan och en tjugofemåring med jobb och tankar på familj liksom, medan en tjugofemåring och en trettiofemåring med större sannolikhet är mer på samma nivå ur den synvinkeln. Men kärlek är ju kärlek och kan vara hur som helst!
- Katt såklart, de verkar ha en sådan avslappnad syn på livet. Äta, sova, gosa och så leka lite.
- Second hand är bäst, som att gå på skattjakt!
- Sommar med sin värme!
- Pasteller, wii.
- Kanske kommer, håll utkik!

Jag har en massa frågor jag kunnat ställa men just för tillfället har jag hjärnsläpp...
- Vilka är dina favo-bloggar?
- Visa bilder från när du är yngre?
- Vad vill du bli i framtiden?
- Berätta något om dig som du tror inte så många vet?

Bättre än inget ;) KRAM!
- Läser ju de där stora, som elsa billgren och niotillfem såklart. Men ganska många små med, det är ofta mycket mysigare.
- Hahah åh, har inga på den här datorn men det kanske kommer senare!
- Jag utbildar mig till socionom och när jag är färdig vill jag jobba med ungdomar som har det svårt på ett eller annat sätt!
- Jag är en hejare på att lösa sudoku, fniss.
KRAM!
5 kommentarer:

 1. så himla finast,bäst&gulligast verkar du. det är liksom en spontan känsla man får.<3

  SvaraRadera
 2. Har en till fråga :)

  Jag funderar på att skaffa dreads men har själv ganska tunt hår. Vill inte att det ska bli tydliga "kala" mellanrum mellan dreadsen, är det något som går att undvika och i så fall hur?

  SvaraRadera
 3. Ser fram emot inlägget om din bipolaritet. Är själv under utredning så ska bli spännande att läsa! Kämpa på, du verkar vara en sån himla fin människa!

  SvaraRadera
 4. Missade frågestunden :( Men tänkte ställa en fråga ändå ;)... Jag har tänkt att skaffa dreads... igen.. anledningen till att jag tog ut dom sist var för att jag inte kunde/orkade underhålla dom så dom blev fula :/... så jag undrar hur du underhåller dina? hur gör du med utväxten osv

  SvaraRadera